Când corporațiile devin mai puternice decât guvernul, definiția noastră despre „Big Brother” trebuie schimbată

Când corporațiile devin mai puternice decât guvernul

Când corporațiile devin mai puternice decât guvernul, definiția noastră despre „Big Brother” trebuie schimbată

De-a lungul istoriei umane, drepturile și libertățile date de Dumnezeu au fost adesea zdrobite brutal de guverne opresive. Și astăzi, acest lucru se întâmplă în întreaga lume. Dar în timpurile nostre, a apărut o amenințare suplimentară pentru drepturile și libertățile noastre.

Corporațiile globale continuă să devină mai mari și mai puternice, iar în ultimii ani au folosit din ce în ce mai mult această putere pentru a modela societatea.

Aceasta este o tendință foarte periculoasă, deoarece în lumea occidentală multe dintre constrângerile pe care guvernele noastre naționale sunt obligate să le opereze pur și simplu nu se aplică corporațiilor. Acest lucru le oferă o cantitate enormă de autonomie, pe care o și folosesc.

În Statele Unite, guvernul federal încă mai are monopolul în domenii precum securitatea frontierelor, apărarea națională și politica externă.

Dar când vine vorba de lucrurile care contează cel mai mult în viața de zi cu zi a majorității americanilor, s-ar putea argumenta că „corporațiile au devenit acum mai puternice decât guvernul federal”.

De exemplu, politicienilor noștri le place să se laude cu câte locuri de muncă au „creat”, dar adevărul este că de fapt nu creează locuri de muncă, decât dacă doriți să numărați locurile de muncă inutile din birouri.

Corporatocrația

Politicienii noștri pot contribui la promovarea unui mediu favorabil creșterii economice, dar corporațiile sunt cele care determină cu adevărat dacă economia va crește sau nu.

De fapt, s-ar putea argumenta că corporațiile sunt economia în acest moment.

De-a lungul timpului, a devenit din ce în ce mai dificil pentru orice american să devină cu adevărat independent de sistemul corporativ. Chiar dacă dețineți o afacere mică sau lucrați pentru dvs., există șanse mari să depindeți de marile corporații în multe feluri.

Dacă vă îndoiți de acest lucru, încercați doar să „mergeți pe cont propriu”, fără a utiliza vreodată produse corporative, fără a avea vreodată de-a face cu o companie mare de tehnologie și fără a aduce vreodată venituri din vreo sursă corporativă.

În aceste zile, majoritatea vieții noastre este definită de către stăpânii noștri corporativi. Ei decid ce slujbă vei avea, care va fi salariul tău, câte ore vei lucra și cum va arăta asigurarea ta de sănătate.

Dincolo de aceasta, multe mari corporații au decis că există anumite credințe, opinii și valori pe care angajații lor nu au voie să le aibă.

Până acum, probabil ați auzit că o anumită actriță a fost concediată de Disney pentru că avea opinii care nu erau acceptabile. Acesta a fost un caz public, dar adevărul este că acest lucru se întâmplă în mod constant în toată lumea în acest moment.

Pe măsură ce pășim în viitor, acuzația de „crimă de gândire” va determina oamenii să se rețină de la a avea o opinie proprie, pentru a nu-și pierde locul de muncă.

Dacă nu promiteți fidelitatea versiunii actuale a corectitudinii politice, pur și simplu nu vi se va permite să dețineți o poziție proeminentă în societate.

Dacă credințele tale sunt considerate „jignitoare”, poți ajunge să ștergi podelele. Asta dacă ai noroc.

Big-Brother

Chiar și atunci când sunteți acasă, sunteți monitorizați și controlați în permanență la ceea ce faceți, spuneți și gândiți. Principalul mod în care se face acest lucru este prin intermediul internetului. Iar în ultimele luni s-a întărit considerabil controlul.

Iată ce a scris într-un articol de opinie fostul senator american Orrin Hatch …

„Luați în considerare evenimentele din ultima lună. Site-urile de socializare au interzis președintele Statelor Unite de pe platformele lor. A urmat o purjare de voci conservatoare pe Twitter.

Amazon Web Services a eliminat de pe internet – Parler -, un site conservator de socializare. Doar câteva zile mai târziu, YouTube a blocat accesul public la o audiere a Senatului pe tema COVID-19.

Aceste evenimente au confirmat ceea ce mulți dintre noi știm de mult. Adevărata putere politică nu mai este la Washington, ci la Silicon Valley. Big Tech decide acum cine are dreptul de a vorbi; cine are dreptul să fie online și cine are capacitatea de a construi o afacere în era digitală.

Înainte, americanii puteau merge în piața publică și să spună orice vor. Acum marile companii de tehnologie sunt piața publică. Libertatea de exprimare este o chestiune a trecutului. Acum, pe Internet, tot mai multe voci sunt „sufocate” cu fiecare zi care trece.

Recent, a fost inchis LifeSiteNews …

YouTube tocmai a eliminat complet canalul LifeSiteNews. Nu a fost o interdicție temporară. Toate videoclipurile LifeSiteNews au fost șterse.

Acest lucru m-a întristat foarte mult, pentru că multe voci pro-viață au fost deja reduse la tăcere. Avem nevoie disperată de aceste voci, pentru că, dacă rămânem pe calea pe care ne aflăm în prezent, nu există viitor. Nici pentru America, nici pentru restul lumii.

„Anularea culturii” a scăpat de sub control și începe să infecteze fiecare domeniu al societății noastre. Iată ce scrie Orrin Hatch …

Modelul de „anulare” a persoanelor pentru postările de pe rețelele sociale este bine stabilit. Suntem obișnuiți să vedem anularea culturii la micro-scară. Un redactor de ziar fiind concediat aici, un profesor universitar fiind suspendat acolo. Dar acum, datorită asistenței din partea Big Tech, vedem anularea culturii la un nivel mult mai larg.

Avem în vedere anularea în masă a celor peste 10 milioane de utilizatori ai (lui) Parler. Sau apelurile în creștere pentru a interzice cu totul Fox News, Newsmax și alte canale înclinate spre dreapta. Dacă vor avea succes, aceste eforturi vor diminua punctele de vedere ale conservatorilor din societatea americană.

Pe măsură ce continuăm să mergem pe acest drum, gândiți-vă la ce însemnă acest lucru pentru următoarea generație de americani.

Crimă de gândire

Copiii vinovați de „crimă de gândire” nu vor intra în școli bune. Nu li se va permite niciodată să aibă locuri de muncă bune. Vor fi evitați de bănci și instituții financiare și vor fi interziși sau marginalizați de entitățile majore pe internet.

Practic, vor trebui să găsească o modalitate de a supraviețui într-un fel sau altul. Toate acestea sunt concepute pentru a forța oamenii să creadă ceea ce ar trebui să creadă.

De fapt, este periculos pentru tine să citești acest articol chiar acum. Ei urmăresc întotdeauna tot ceea ce faceți pe internet, iar expresiile de nerespectare nu sunt acceptabile în această lume nouă în care trăim.

Traducere după endoftheamericandream.com

Lasă un răspuns