Cum opriți mass-media să vă controleze mintea

Cum opriți mass-media să vă controleze mintea

Cum opriți mass-media să vă controleze mintea

Convingerile noastre sunt atât de puternice, încât depășesc orice imaginație: ele influențează percepția noastră asupra realității, care la rândul ei influențează modul în care trăim.

Prin urmare, cei care ne controlează credințele, ne controlează viața.

Și ce sunt în definitiv credințele noastre? Ei bine, în esență, ele reprezintă o serie de informații pe care noi le-am acceptat drept adevăr (chiar și atunci când nu avem dovezi puternice care să le susțină).

Cea mai mare parte din informațiile referitoare la ceea ce se întâmplă în lume, ne sunt prezentate de mass-media. În fiecare zi, canalele de televiziune, ziarele și site-urile de știri ne bombardează cu o avalanșă de informații, pe care rareori le punem la îndoială. Aceste informații ne determină să percepem lumea într-un anumit mod și să acționăm în consecință.

Problema este că majoritatea oamenilor nu își dau seama că mass-media obișnuită nu tinde să ne arate întregul adevăr, ci doar un aspect mic al acestuia și într-un mod foarte părtinitor. De ce? În principal pentru că (mass-media) servește interese politice și financiare (pe care, desigur, nu le recunosc public).

V-ați întrebat vreodată de ce atunci când vizitați mai multe site-uri web de știri, întâlniți adesea informații despre aceleași evenimente prezentate în moduri diferite, chiar antitetice? Ei bine, există o explicație pentru asta:

Manipularea

Mass-media principală arată de obicei doar ceea ce vrea să vă arate. Obiectivul ei nu este reflectarea Adevărului, ci manipularea. Manipularea minții tale.

Pentru a fi clar, nu spun că toate mass-media intenționează să vă manipuleze. Uneori, jurnaliștii și alții care lucrează pentru mass-media, cred cu adevărat și profund în ideile din spatele conținutului pe care îl difuzează lumii.

De fapt, de obicei, ei înșiși au fost spălați pe creier de anumite ideologii după ani și ani de propagandă și condiționare socială. Prin urmare, nu înseamnă că toți cei care lucrează în media sunt răi, așa cum cred mulți oameni. Mai degrabă, sunt niște victime ale mediului cultural în care trăiesc.

Ideea pe care vreau să o spun este simplă: mass-media oficială nu este de încredere. De fapt, nici o media nu este de încredere. Chiar și ceea ce scriu aici ar putea fi o prostie totală, bazată pe propria mea agendă secretă. Deci, nu vreau să ai încredere în mine. Chiar nu vreau asta. Vreau să cauți adevărul pentru tine.

Ce trebuie să faci ca mass-media să nu-ți controleze mintea?

Întrebarea cea mai importantă este: ce trebuie să faci ca mass-media să nu-ți controleze mintea? Iată sfaturile mele testate de-a lungul timpului:

În primul rând, atunci când vine vorba de orice problemă serioasă, asigurați-vă că vă expuneți la cât mai multe informații, din cât mai multe surse – chiar conflictuale – pentru a dezvolta o viziune cât mai completă asupra situației.

În al doilea rând, rețineți: Doar pentru că Papa, Trump, Obama, Putin, sau persoana dvs. preferată de pe YouTube au spus ceva, asta nu înseamnă că este adevărat. Deci, nu luați nimic de bun. Mai degrabă, puneți la îndoială pe toată lumea și orice informație, faceți multe verificări și ajungeți la propriile concluzii folosind gândirea critică.

Mass-media are doar puterea pe care i-o dăm noi. Prin urmare, este în mâinile noastre să oprim chiar acum controlul vieții noastre, dacă vrem cu adevărat.

Autor: Sofo Archon

Lasă un răspuns