Despre genomică, încărcarea minții și căutarea nemuririi

Despre genomică, încărcarea minții și căutarea nemuririi

Despre genomică, încărcarea minții și căutarea nemuririi

Elitele globaliste vor să trăiască veșnic. Ceilalți oameni vor deveni compost.

Frica de moarte este intrinsecă vieții umane. Pe măsură ce anii trec, vedem cum prietenii și membrii familia se duc, unul câte unul, dispărând din viața noastră și rămânând doar în amintiri. Cu excepția vreunui miracol, divin sau de altă natură, vom muri cu toții.

Credincioșii, neavând această temere exacerbată asupra morții, sunt întăriți de credința în înviere sau reîncarnare, ceea ce înseamnă aspirația către eternitate. Pentru oamenii religioși, corpul este doar un vehicul pentru un suflet transcendent. Misterul morții reprezxintă doar un ritual de trecere.

Pentru materialiști, există doar această lume, dincolo de care muribunzii întâlnesc anihilarea totală. Creierul se dizolvă în neant, iar conștiința încetează la sfârșitul vieții. Și pentru toate ființele conștiente și pentru toate amintirile existenței la moarte se termină totul.

Fiind îngrozite de o asemenea perspectivă, elitele globaliste și majoritatea bogaților lumii, ar plăti orice pentru a trăi puțin mai mult, sau… pentru totdeauna.

Trei metode de bază

Transumanismul le poate oferi acestor indivizi o “mântuire sintetică” prin trei metode de bază: bio longevitate, continuitate bionică și nemurire digitală.

Genomica va opri îmbătrânirea la nivel celular. Bionica va menține corpul ]n stare de funcționare cu piese de schimb. Odată ce inteligența artificială (IA) va ajunge suficient de avansată, încărcările minții vor permite comuniunea eternă cu “zeitățile digitale” pe care tehnicienii sunt ocupați să le creeze.

„Cred că există o probabilitate bună ca generația mea să fie – odată cu progresele științei – ori prima generație care trăiește pentru totdeauna, ori ultima generație care va muri”, a spus recent Jared Kushner.

Kushner nu este singur. Multe dintre elitele credule, de la Wall Street la Forumul Economic Mondial , cred în tehnoreligie. Preoții acestei noi “religii” sunt oamenii de știință și futuriștii care promovează terapii genetice radicale, interfețe creier-calculator și diverse gadget-uri de înregistrare a vieții. Pe măsură ce tehnologia actuală devine din ce în ce mai sofisticată, putem fi siguri că fiecare ateu și acoliții lor vor cădea pradă acestei înșelătorii cosmice.

Și pentru cei care nu își permit? Ei bine, e destul loc în barca de salvare.

Bio Longevitate

Pentru a înșela moartea, cel puțin pentru o vreme, prima metodă este păstrarea corpului la nivel celular. O linie de atac propusă este de a corecta genele defecte și de a dezamorsa programele înnăscute de autodistrugere ale celulei. Odată cu descoperirea complexului CRISPR-Cas9 în 2012, geneticienii au acum puterea de a elimina mai ușor genele defecte și chiar de a introduce coduri genetice noi, superioare.

Recentul ordin executiv al lui Joe Biden, National Biotechnology and Biomanufacturing Initiative, a programat 2 miliarde de dolari pentru aceste proiecte cu „risc ridicat, dar recompensă mare” pentru a „scrie circuite pentru celule și, deci, de a programa biologia în același mod în care scriem software și programăm computerele.”

Există, de asemenea, proceduri mai puțin invazive, care pot fi utilizate împreună cu editarea genelor, cum ar fi consumul de vitamine dimineața, la prânz și seara, sau obținerea cunoașterii de sine prin intermediul dispozitivelor de supraveghere Internet of Bodies – trackere purtabile care alimentează fiecare punct de date biometrice într-un sistem de inteligență artificială. În teorie, simularea rezultată ar putea fi folosită ca referință pentru editarea genelor țintite.

„Prin prevenirea a 90% din problemele medicale”, a scris Ray Kurzweil în The Singularity is Near, „speranța de viață crește la peste cinci sute de ani. La 99 la sută, ar fi peste o mie de ani. Ne putem aștepta ca realizarea deplină a revoluțiilor biotehnologiei și nanotehnologiei să ne permită să eliminăm practic toate cauzele medicale de deces.”

Big Tech

Inspirați de acest tip de fantezie statistică, oligarhii Big Tech toarnă miliarde de dolari în diferite laboratoare de extindere a vieții:

• SENS Research Foundation – Co-fondată de transumanistul Aubrey de Gray în 2009, această organizație urmărește să stopeze și să inverseze îmbătrânirea. „Indiferent ce a cauzat dauna unei unități”, ei ne asigură că „terapiile regenerative pot repara disfuncționalitatea”.

• Altos Labs – Fondată de Jeff Bezos și transumanistul corporativ Yuri Milner în 2021, aceasta este o „nouă companie de biotehnologie concentrată pe programarea de întinerire celulară pentru a restabili sănătatea și rezistența celulelor, cu scopul de a inversa boala”.

• Calico Labs – Achiziționată de Google în 2015 la comanda lui Larry Page și Sergey Brin, această companie se concentrează pe „convergența biologiei și tehnologiei, împreună cu o perspectiva de „vindecare a morții ”.

• Fundația Methuselah – finanțată de Peter Thiel (împreună cu multe alte start-up-uri de nemurire), această fundație are misiunea principală de a „face din 90 noul 50 până în 2030”. (se referă la vârstă)

Și lista continuă. După toate aparențele, miliardarii se tem de moarte ca și cum iadul i-ar aștepta, iar ei vor plăti orice sumă pentru a evita acest lucru.

Dacă ești norocos, s-ar putea să adaugi și tu câțiva ani vieții tale prin nemurirea care se întrezărește.

În cazul în care aceste terapii genetice și organe imprimate 3D nu reușesc să-ți rezolve problemele medicale, există medici crionici care te vor îngheța chiar înainte de a muri, apoi te vor dezgheța când știința medical va fi progresat suficient.

Fundația Alcor Life Extension, de exemplu, percepe 80.000 USD pentru a-ți îngheța capul și 200.000 USD pentru tratamentul întregului corp. Este un preț mic de plătit pentru o șansă la nemurire.

Continuitatea bionică

A doua metodă este înlocuirea țesuturilor și organelor defecte cu părți mecanice. Facem acest lucru deja cu stimulatoare cardiace, membre protetice, implanturi cohleare, implanturi dentare, dispozitive de stimulare profundă a creierului și implanturi peniene. Într-un sens real, întreaga industrie a chirurgiei plastice – de la transplanturi de păr la buze și sâni de silicon – este un mijloc de a evita degradarea noastră inevitabilă, chiar dacă doar la nivel superficial.

Transumaniștii prevăd că va veni o zi, când protezele mai avansate vor oferi funcționalitate superioară, inclusiv funcția creierului. Vom avea cuțite pentru degete și organe genitale artificiale versatile, un fel de transsexual de astăzi, dar mai îmbunătățit. Orice viitor nemuritor poate spera la așa ceva.

Acest vis al cyborg-ului a fost concretizat la începutul secolului al XX-lea de către gânditorul marxist JD Bernal. „Deja știm natura electrică esențială a impulsurilor nervoase”, a scris el în 1929, „este o chestiune de intervenție chirurgicală delicată să atașezi nervii în mod permanent la un aparat care fie va trimite mesaje nervilor, fie le va primi. Iar creierul astfel conectat continuă o existență, pur mentală și cu desfătări foarte diferite de cele ale corpului. Dar este preferabil dispariției complete.”

Pe măsură ce ne îndreptăm spre acest coșmar în secolul 21, futuriștii susțin că în curând va fi posibil să modelăm întregul creier uman – până la ultimul model de gândire electrochimic – folosind inteligența artificială. Gurul transumanist Ray Kurzweil prezice că acest lucru va fi realizat până în 2029…

Șablon digital creat de IA

Urmând un șablon digital creat de IA, medicii vor înlocui neuronii noștri care au o durată de viață limitată, cu neuroni artificiali. Puțin câte puțin, creierul nostru de carne se va transforma într-o rețea de tranzistori. Este o minte-creier îmbunătățită care ar putea dura veșnic, susțin transumaniștii.

Totuși, acest monstru mecanic ai fi încă tu?

Ideea lor este că un model este un model, iar „sufletul” uman este doar un model de informație. Nu contează care ar fi mediul. Ei dau următorul exemplu: dacă ați înlocui fiecare fir dintr-un pulover, șuviță cu șuviță, cu lână artificială, ați simți în continuare că e același pulover vechi. Poate chiar mai bun…

Într-o manieră similară, mulți cred că, conștiința personală va supraviețui tranziției de la materia cenușie la circuite. Această fuziune minte-mașină ar fi ca și cum am privi lumea prin smartphone-ul personal pentru totdeauna. Cu greu am observa diferența.

„Poate vă gândiți să vă înlocuiți neuronii rând pe rând cu neuroni protetici din siliciu”, explică filozoful conștiinței și transumanist angajat la NYU, David Chalmers:

Să spunem doar că vrei să înlocuiești zece la sută din creier cu cipuri de siliciu… fă-o pe rând și continuă… se interconectează cu celelalte într-un mod perfect. Cred că atâta timp cât o faci treptat și înlocuiești neuronii unul câte unul, atunci va fi ca și cum ai obține membre protetice sau [o] inimă artificială.

Voi înlocui părți din mine, dar voi fi prezent pe tot parcursul operației și aș putea chiar să rămân conștient.

Desigur, acești neuroni artificiali nu au fost încă dezvoltați, dar vor fi într-o zi. Vei vedea. Ai puțină credință. Oamenii de știință lucrează din greu. Este o investiție solidă, a conchis Chalmers.

Nemurirea digitală

A treia metodă de a obține viața cvasi-eternă este practic latura digitală a continuității bionice. Mai degrabă decât, sau în plus față de, înlocuirea neuronilor cu neuroni artificiali, mintea va fi încărcată treptat pe un computer, unde tiparele personalității cuiva pot fi stocate.

Transumaniștii se bucură să sublinieze că deja fac asta. Toată lumea, de la copii mici până la bătrâni venerabili, își hrănesc sinele interior în Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple. În spatele acestor companii, se află terți, vulturi de date și agenții de informații care au acces. Poate că într-o zi ne vor vinde gemenii noștri digitali, astfel încât să putem locui în spectrul nostru virtual.

„În prezent, când hardware-ul nostru uman se prăbușește”, a scris Ray Kurzweil , „software-ul vieții noastre – „fișierul nostru mental” personal – moare odată cu el. Cu toate acestea, acest lucru nu se va întâmpla în cazul în care vom avea mijloacele pentru a stoca și a restaura miile de trilioane de octeți de informații reprezentați în modelul pe care îl numim creierul nostru.”

Kurzweil crede că nanoboții injectabili sunt cheia acestui proces de încărcare. Acești roboți microscopici vor călători prin creier, cartografiind fiecare neuron și sinapsă, creând un facsimil perfect al „sufletului” într-un computer.

Ca și în cazul majorității transumaniștilor, Kurzweil a fost profund influențat de roboticianul Hans Moravec, de la Carnegie Mellon University, care în 1988 a descris o procedură de încărcare înfiorătoare cunoscută acum sub numele de „Transferul Moravec”. Practic, pacientului i se răzuiește creierului, ca și cum ai curăța o ceapă de foi, cu fiecare strat copiat in silico:

„Transferul Moravec”

Ești pe deplin conștient. Chirurgul robot îți deschide carcasa creierului și pune o mână pe suprafața creierului. Această mână neobișnuită este plină de mașini microscopice, iar un cablu o conectează la computerul mobil de lângă tine. …

Mâna chirurgului se scufundă cu o fracțiune de milimetru mai adânc în creierul tău, compensând instantaneu măsurătorile și semnalele pentru poziția schimbată. Procesul se repetă pentru următorul strat, iar în curând o a doua simulare se află în computer, comunicând cu primul strat și cu țesutul cerebral original rămas.

Strat după strat creierul este simulat, apoi excavat. În cele din urmă, craniul tău este gol… mintea ta a fost scoasă din creier și transferată într-o mașină.

Unii ar numi această operațiune bio-groază, dar transumaniștii venerează „Transferul Moravec” ca pe o viziune de pionierat a mântuirii sintetice.

Unul dintre discipolii lui Kurzweil, inovatorul tehnologic transgender Martine Rothblatt, propune o fuziune om-mașină mai blândă, prin clonarea minții.

„Această binecuvântare a continuității emoționale și intelectuale sau a nemuririi”, a scris ea (el?) în Virtually Human, „este posibilă prin dezvoltarea clonelor digitale sau a clonelor mentale: versiuni software ale minții noastre, alter ego-uri bazate pe software, doppelgängers, gemeni mentali.”

Cu alte cuvinte, cu o supraveghere suficient de detaliată, datele noastre personale pot fi procesate prin inteligență artificială pentru a crea un „suflet” nou, mai durabil, in silico.

Clona mentală

„Când moare corpul unei persoane cu o clonă mintală”, continuă Rothblatt, „clona mentală nu va simți că a murit, deși corpul îi va lipsi în același mod în care se amputează un membru, dar organismul se adaptează atunci când i se administrează un înlocuitor artificial… Clona mentală este pentru conștiință și spirit, așa cum proteza este pentru un braț care și-a pierdut mâna.”

După ce ai fost botezat în unde electromagnetice, vei devein o fantomă digitală, plutind pentru totdeauna printre “îngerii” AI.

Metafizica acestui proces nu are sens, dar atunci de ce ar trebui tehno-cultul transuman să fie mai realist decât cultele tradiționale? Iluziile lor ar fi amuzante dacă nu ar pătrunde în mod constant în viețile noastre prin ecrane și dispozitive de supraveghere omniprezente și nu ne-ar infesta mințile cu propaganda neîncetată.

Pe măsură ce viziunea materialistă asupra lumii ne erodează conștiința spirituală, nu rămânem cu nimic altceva decât cu idea de corpuri muritoare. Când Dumnezeu este mort, tehnologia este ridicată pe cea mai înaltă treaptă… cu promisiunea de WiFi gratuit și a mântuirii sintetice.

Amăgirea despre nemurirea fizică, fie că este corporală sau digitală – sau ambele – captează imaginația elitelor. Nu este nevoie să fii un geniu pentru a-ți da seama că, dacă vor reuși să trăiască pentru totdeauna, iar planeta are spațiu și resurse limitate, unii dintre noi trebuie să devină compost pentru grădinile lor biomecanice.

Personal, nu mă deranjează ideea de a fi transformat în îngrășământ. Aceasta este soarta fiecărui om care s-a născut pe pământ. Ceea ce este etern va rezista. Dumnezeu nu poate fi batjocorit.

Sursa

Lasă un răspuns