Lansarea sistemului de credit social distopic, anunțat în Italia

Lansarea sistemului de credit social distopic

Lansarea sistemului de credit social distopic, anunțat în Italia

La 28 martie, Matteo Lepore – primarul orașului Bologna și Massimo Bugani – consilier pentru agenda digitală și utilizarea civică a datelor, au anunțat planul de inovare digitală al orașului în perioada 2022-2024.

„Vom începe cu un proiect pilot pentru oraș. Punctul central al proiectului îl reprezintă „cetățeanul virtuos”. Acesta este cetățeanul care, de exemplu, separă bine deșeurile, nu irosește energia, folosește transportul în comun și nu ia amenzi… Municipalitatea le spune acestor oameni: vă vom atribui un punctaj, ca parte a unei recompense circulare cu beneficii economice pentru utilizatorii individuali”, a declarat biroul de presa al primăriei.

Scorurile de credit social sunt deja utilizate în diferite locuri din lume, dar nicăieri nu sunt folosite cu mai multă eficiență și amploare decât în China. Măsurarea distopică acționează în mod similar cu un scor de credit tradițional, însă, după cum indică și numele, scorul cuiva are puțin de-a face cu perspectivele financiare sau cu capacitatea de a plăti datoria la timp.

Scorurile sociale sunt toate legate de nivelul tău de conformitate cu regimul și de acceptare a deciziilor guvernamentale. Acolo unde acest instrument de constrângere distopic este folosit, de exemplu într-o dictatură autoritara, precum China, nu există drepturi individuale sau libertatea de exprimare.

Planul Forumului Economic Mondial

Guvernele din întreaga lume occidentală explorează utilizarea acestui instrument, în special în urma „pandemiei” de Covid, care a dovedit că guvernele pot obține putere aproape nelimitată într-o criză. Acest lucru poate pregăti scena pentru următoarea fază a planului Forumului Economic Mondial, în care „nu vei detine nimic si vei fi fericit.”

Italia va fi prima țară din UE și Occident care va implementa un sistem de credit social sponsorizat de guvern. Asta se va întâmpla odată cu lansarea noului său program bazat pe recompense, care își propune să modifice comportamentul oamenilor în privința schimbările climatice, atribuind un scor pe baza respectării acestora.

Programul pilot va începe din toamna anului 2022 la Bologna. Cetăţenii care se conformează agendei radicale privind schimbările climatice, manifestând „un comportament bun” (de ex. reciclarea corectă sau utilizarea transportului public), vor fi recompensaţi cu criptomonede şi reduceri la comercianţii locali, potrivit ziarului local Bologna Today.

Înscrișilor li se va oferi un „portofel inteligent pentru cetățeni” unde vor putea fi accesate recompensele. Cu cât scorul va fi mai mare (corelat cu schimbări bune de comportament), ei vor avea acces la „mai multe beneficii”.

Pentru început, înscrierea la scorul de credit social va fi opțională. Cu toate acestea, există îngrijorări justificate că programul va deveni obligatoriu în viitor, precum pașaportul vaccinului distopic, care a devenit un element de bază al vieții de zi cu zi în UE.

Certificatul Verde încalcă drepturile fundamentale ale oamenilor

Deputații au avertizat că aceste măsuri de control sunt în curs de desfășurare încă de anul trecut. Într-o conferință de presă – care a avut loc la 24 noiembrie 2021 în Parlamentul European de la Strasbourg – patru deputați europeni au explicat de ce Certificatul Verde încalcă drepturile fundamentale ale oamenilor. În cadrul acestei conferințe de presă, europarlamentarul român Cristian Terheș a spus:

„În mod clar, asistăm chiar acum la China-ficarea Europei. Pentru că vedem ce se întâmplă în China chiar acum cu scorul de credit social – unde guvernul monitorizează și supraveghează toți oamenii non-stop. Tot ce fac ei, unde merg și ce fac. Guvernul controlează totul și urmărește totul. Acesta este un exemplu de tiranie.

„Când guvernul știe totul despre tine – unde mergi, ce ai făcut când ai fost acolo – acesta este sistemul tiranic. Și am văzut acest sistem implementat, chiar acum, sub conducerea Ursulei von der Leyen, încet, dar sigur, în Uniunea Europeană.

„Certificatul verde a fost doar primul pas. Mai sunt câteva propuneri acum în dezbatere în parlament: ID-ul european al portofelului, de exemplu, cardul european de securitate socială. Toate aceste lucruri creează un sistem care va monitoriza controlul, supravegherea și condiționarea drepturilor tuturor cetățenilor europeni.”

Sursa

Lasă un răspuns