Legătura Deep State – Guvern – Corporații

Legătura Deep State - Guvern - Corporații

Legătura Deep State – Guvern – Corporații

„Nu există națiuni. Nu există popoare … Există doar IBM, ITT, AT&T, DuPont, Dow, Union Carbide și Exxon. Acestea sunt națiunile lumii de astăzi. Lumea de astăzi este un grup de corporații, care au un singur scop: afacerile” – Network (filmul din 1976)

Există oameni care vor spune că orice mențiune despre un guvern al Noii Ordini Mondiale (o elită a puterii care conspiră pentru a conduce lumea), este o teorie a conspirației. Nu sunt unul dintre acești sceptici.

Mai mult, cred sincer că nu trebuie să ne încredem întotdeauna în cei de la putere. Să ne alarmăm la prima încălcare a libertăților și să stabilim controale constituționale puternice împotriva abuzurilor guvernamentale.

Este cunoscut faptul că puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut.

Am studiat suficient istoria acestei țări și istoria lumii. am constatat că guvernele (guvernul SUA nu este o excepție) sunt uneori inseparabile față de răul, împotriva căruia pretind că luptă. Indiferent dacă răul ia forma terorismului, torturii, traficului de droguri, traficului sexual, crimă, violență, furt, pornografie, experimente științifice sau alte mijloace diabolice care provoacă durere, suferință și înrobirea umanității.

Teorii ale conspirației?

Și am trăit suficient de mult încât să văd că așa-numitele teorii ale conspirației s-au transformat într-o realitate dură și apăsătoare.

Amintiți-vă, de vremurile când oamenii obișnuiau să-și bată joc de noțiunea de Deep State (alias Guvernul din Umbă). Când se îndoiau că fascismul ar putea lua vreodată America în stăpânire.

Când batjocoreau orice sugestie că Statele Unite au început să semene cu Germania nazistă din anii anteriori ascensiunii lui Hitler la putere. Vi se pare că lucrurile s-au schimbat?

Deep State (o structură de putere care deține controlul chiar și asupra liderilor aleși „democratic”) este real. Experimentăm deja fascismul, în stil american.

Nu cu bocanci și saluturi naziste, așa cum remarcă Robert Kagan de la Brookings Institution, ci cu o mass-media prostituată, un miliardar fals, un manual al omului-nou, care provoacă resentimente și nesiguranță socială și cu un întreg partid politic național (care din ignoranță, loialitate sau frică) este incapabil să demaște cine trage sforile.

Statele Unite înaintează tot mai mult pe urmele Germaniei naziste, cel puțin în anii premergători ascensiunii lui Hitler la putere.

Având în vedere tot ce știm despre guvernul SUA:

– că își tratează cetățenii ca simple entități statistice și ca unități economice care urmează să fie cumpărate, vândute, schimbate, tranzacționate și urmărite;

– că minte, trișează, fură, spionează, ucide, mutilează, înrobește, încalcă legile, își depășește autoritatea și abuzează de putere;

– că duce războaie pentru profit, își neglijează propriul popor pentru profit și nu are nicio reținere în a-și răspândi domnia terorii în străinătate,

Concluzionăm că guvernul a fost depășit de industriașii globali, care au instituit o nouă ordine mondială, care nu slujesc deloc intereselor noastre, ci sunt antagonice.

Într-adevăr, pentru oricine a acordat atenție evenimentelor din lume, este din ce în ce mai evident că suntem deja sub o nouă ordine mondială. Iar noul conducător mondial este Deep State Global, o cabală puternică, formată din agenții guvernamentale și corporații internaționale.

Deocamdată nu este clar dacă poliția americană execută ordinele statului profund global-industrial (Deep State), sau dacă acesta doar împuternicește poliția americană. Cu toate acestea, nu se poate nega măsura în care acestea sunt simbiotic legate și interconectate.

Interesele guvernamentale și corporative

Precizăm că această „căsătorie” între interesele guvernamentale și corporative este însăși definiția fascismului.

Dacă subestimăm amenințarea fascismului, facem o mare greșeală. Acum nu mai este o amenințare națională, ci a devenit o amenințare globală.

Trebuie să ne gândim serios cum vor fi afectate viețile și libertățile noastre de această convergență a intereselor guvernamentale și ale corporațiilor transnaționale in domenii precum: complexul industrial militar, industria închisorilor private, sectorul serviciilor de informații, sectorul tehnologic, sectorul telecomunicațiilor, sectorul transporturilor și industria farmaceutică.

Toate aceste sectoare sunt dominate de mega-corporații care operează la scară globală și lucrează prin canale guvernamentale pentru a-și crește marjele de profit.

Walmart, Alphabet (compania mamă a lui Google), AT&T, Toyota, Apple, Exxon Mobil, Facebook, Lockheed Martin, Berkshire Hathaway , UnitedHealth Group, Samsung, Amazon, Verizon, Nissan, Boeing, Microsoft, Northrop Grumman, Citigroup … sunt doar câțiva dintre giganții corporativi mondiali ale căror politici bazate pe profit influențează totul.

De la politicile legislative, la economie și de la problemele de mediu, la îngrijirea medicală.

Alianțele profunde ale guvernului SUA (în multe cazuri, extrem de secrete), cu națiuni străine și corporații globale, redesenează limitele lumii noastre (și ale libertăților noastre) și modifică terenul de joc mai repede decât putem ține pasul.

Foto: insidesources.com

Lasă un răspuns