Maeștrii înșelăciunii: guvernarea prin frică, minciună și controlul minții

Maeștrii înșelăciunii: guvernarea prin frică, minciună

Maeștrii înșelăciunii: guvernarea prin frică, minciună și controlul minții

Guvernul SUA a devenit un maestru al înșelăciunii. Este un guvern care minte, înșală, fură, spionează, ucide, mutilează, înrobește, încalcă legile, își depășește autoritatea și abuzează de putere aproape la fiecare pas.

Își tratează cetățenii ca pe niște cifre statistice fără chip și îi consideră drept unități economice care trebuie cumpărate, vândute, schimbate, comercializate și urmărite. De asemenea, guvernul duce războaie pentru profit, și nu are nici o reținere în a-și răspândi domnia terorii în străinătate.

Mai mult, acesta este un guvern care a devenit aproape imposibil de separat de răul (împotriva căruia pretinde că luptă), indiferent dacă acel rău ia forma terorismului, torturii, traficului de droguri, traficului sexual, crimă, violență, furt, pornografie, experimente științifice sau alte mijloace diabolice care provoca durere și suferință omenirii.

Cu fiecare zi care trece, devine extrem de clar că acesta nu este un guvern căruia să-i poți încredința viața ta, a celor dragi, a mijloacelor de trai sau a libertăților tale.

De exemplu, recent, Pentagonul a fost obligat să ordone o revizuire amplă a operațiunilor clandestine de război psihologic din SUA (PsyOp) desfășurate prin intermediul platformelor de socializare. Ancheta vine ca răspuns la rapoartele care sugerează că armata americană a creat personaje false cu imagini de profil generate de inteligență artificială și canale media fictive pe Facebook, Twitter și Instagram pentru a manipula utilizatorii rețelelor sociale.

Războiul psihologic

Dintre numeroasele arme din vastul arsenal al guvernului, războiul psihologic (sau PsyOp) poate lua mai multe forme: experimente de control al minții, manipulări comportamentale, propagandă.

În anii 1950, programul de control al minții MK-ULTRA, a supus sute de civili și militari americani la doze de LSD, unora dintre ei strecurându-li-se drogul halucinogen în băuturi la plajă, în barurile din oraș, sau la restaurante.

După cum explică Brianna Nofil, „Experimentele de „control mental” ale MK-Ultra s-au centrat în general pe modificarea comportamentului prin terapie cu electroșoc, hipnoză, poligrafii, radiații și o varietate de medicamente, toxine și substanțe chimice.”

CIA a cheltuit aproape 20 de milioane de dolari pe programul său MK-ULTRA, înainte ca acesta să fie închis. Se pare că acesta a fost un mijloc de a programa oamenii să comită asasinate și, într-o măsură mai mică, de a induce anxietăți și de a șterge amintirile. Totuși, după cum conchide jurnalistul Lorraine Boissoneault, „În ciuda faptului că MK-ULTRA a încălcat normele etice privind experimentele umane, programele privind spălarea creierului, continuă să se dezvolte în SUA”.

Controlul populației

Guvernele – ajutate și încurajate de progresele tehnologice și de experimente științifice – și-au actualizat războiul operațiunilor psihice în noua eră. Ele își folosesc arsenalul de arme și tehnologii în continuă extindere pentru a influența comportamentele în masă și a controla populația.

Adăugați înclinația guvernului de a monitoriza activitatea online și a utiliza „dezinformarea” și veți avea elementele unei restructurari a realității chiar din 1984 a lui Orwell, în care Ministerul Adevărului controlează discursul și se asigură că faptele se conformează cu orice versiune a realității.

Am văzut deja această evoluție la nivel statal și federal (cu legislația privind infracțiunile motivate de ură), care se oprește asupra așa-numitelor gânduri și expresii „de ură”. Se încurajează autocenzura și se interzice dezbaterea liberă pe anumite subiecte…

Scopul final al acestor campanii de control al minții – ambalate sub pretextul unui “bine mai mare” – este de a vedea cât de departe va permite poporul american să se meargă în remodelarea țării în imaginea unui stat polițienesc totalitar.

Apariția fricii indusă de către guvern este încă un alt element cheie în programarea sa de control al minții.

Este o formulă destul de simplă. Crizele naționale, pandemiile globale, atacurile teroriste și împușcăturile sporadice ne induc o stare constantă de frică. Panica emoțională care însoțește frica blochează de fapt cortexul prefrontal, sau partea gândirii raționale a creierului nostru. Cu alte cuvinte, atunci când suntem paralizați de frică, încetăm să mai gândim.

Frica

Frica nu numai că mărește puterea guvernului, ci și împarte poporul în facțiuni, îi convinge să se vadă unii pe alții drept inamici, ajungîndu-se inevitabil la dezbinare.

În acest fel, ei nu se va ajunge niciodată la un consens și oamenii vor fi prea distrași de aceste lupte fratricide pentru a observa că statul polițienesc se apropie de ei până când va cădea cortina finală zdrobitoare.

Această schemă machiavelica a prins atât de mult națiunea, încât puțini americani își dau seama că sunt spălați pe creier – manipulați – pentru a adopta o mentalitate de tipul „noi” versus „ei”. În tot acest timp, cei de la putere – cumpărați și plătiți de lobbyiști și corporații – își avansează agendele costisitoare.

Acest mecanism nevăzut al societății care ne manipulează prin frică pentru a ne conforma este ceea ce teoreticianul american Edward L. Bernays a numit „guvernol invizibil care este adevărata putere care conducere țara noastră”.

Bernays a scris lucrarea sa fundamentală Propaganda acum aproape 100 de ani. Iată un pasaj:

„Suntem guvernați, iar mințile noastre sunt modelate, gusturile noastre formate, ideile noastre sugerate, în mare parte de oameni despre care nu am auzit niciodată… Ei sunt cei care trag firele, care controlează mintea publică.”

Guvernul invizibil

După cum subliniez în cartea mea Battlefield America: The War on the American People și în The Erik Blair Diaries, pentru acest guvern invizibil și al conducătorilor care operează în culise, suntem niște marionete, o gloată care trebuie spălată pe creier, manipulată și controlată.

De ani de zile, puterea – acei politicieni și birocrați care gândesc ca niște tirani și se comportă ca niște dictatori mărunți, indiferent de partidul de care aparțin – au încercat să ne spele creierul, să ne facă să credem că nu avem drepturi: Ei încearcă să ne interzică să gândim pentru noi înșine, să luăm decizii cu privire la sănătatea noastră, să ne protejăm casele, familiile și afacerile, să acționăm în interesul nostru.

Ei bine, guvernul greșește.

Avem tot dreptul și toate drepturile. Știți de ce? Pentru că, așa cum afirmă Declarația de Independență, suntem înzestrați de către Creatorul nostru cu anumite drepturi inalienabile – la viață, libertate, proprietate și căutarea fericirii – pe care niciun guvern nu ni le poate lua.

Este timpul să începem să reamintim guvernului că „noi oamenii” suntem cei care conduc.

John și Nisha Whitehead

Lasă un răspuns