NATO declanșează „bătălia pentru creierul tău”

NATO declanșează „bătălia pentru creierul tău”

NATO declanșează „bătălia pentru creierul tău”

Cartelul militar NATO condus de SUA a testat noi moduri de război hibrid împotriva adversarilor săi autodeclarați. Au fost luate în calcul patru tipuri de război: războiul economic, războiul cibernetic, războiul informațional și războiul psihologic.

Acum, NATO dezvoltă un tip complet nou de luptă pe care a numit-o război cognitiv. Noua metodă implică „piratarea individului” prin exploatarea „vulnerabilităților creierului uman” pentru a implementa o „inginerie socială” mai sofisticată.

Până de curând, NATO a împărțit războiul în cinci domenii operaționale diferite: aer, uscat, maritim, spațiu și cibernetic. Dar, odată cu dezvoltarea strategiilor de război cognitiv, alianța militară discută despre al șaselea nivel: „domeniul uman”.

Un studiu (sponzorizat de NATO in 2020) despre această nouă formă de război a explicat clar: „În timp ce acțiunile întreprinse în cele cinci domenii sunt executate pentru a avea un efect asupra domeniului uman, obiectivul războiului cognitiv este de a face din fiecare om o armă”.

„Creierul va fi câmpul de luptă al secolului 21”, subliniază raportul. „Oamenii reprezintă un domeniu contestat”, iar „conflictele viitoare vor apărea probabil între oameni mai întâi digital și apoi fizic, în apropierea centrelor de putere politică și economică”.

Studiul din 2020, sponsorizat de NATO, privind războiul cognitiv

În timp ce studiul susținut de NATO a insistat că cea mare parte din cercetările sale privind războiul cognitiv este concepută în scopuri defensive, a recunoscut, de asemenea, că alianța militară dezvoltă și tactici ofensive, afirmând: „Omul este adesea principala vulnerabilitate și ar trebui modificată această perspectivă, pentru a proteja capitalul uman al NATO, dar și pentru a putea beneficia de vulnerabilitățile adversarilor noștri.”

Într-o dezvăluire înfricoșătoare, raportul arăta în mod explicit că „obiectivul Războiului Cognitiv este de a aduce daune societăților și nu numai armatei”…

Având în vedere că NATO se referă la populații civile întregi, raportul a subliniat că armatele occidentale trebuie să colaboreze mai strâns cu mediul academic (îndeosebi științele sociale și științele umane), pentru a ajuta alianța să-și dezvolte capacitățile de război cognitiv.

Studiul a descris acest fenomen drept „militarizarea științei creierului”. Dar pare clar că dezvoltarea războiului cognitiv de către NATO va duce la o militarizare a tuturor aspectelor societății și psihologiei umane, de la cele mai intime relații sociale până la minte însăși.

O astfel de militarizare atotcuprinzătoare a societății se reflectă în tonul paranoic al raportului sponsorizat de NATO, care avertiza despre „o coloană a cincea încorporată, în care toată lumea, fără să știe, se comportă conform planurilor unuia dintre concurenții noștri. ” Studiul arată clar că acei „concurenți” care se presupune că exploatează conștiința dizidenților occidentali sunt China și Rusia.

Războiul hibrid al statelor membre NATO împotriva populațiilor interne

Cu alte cuvinte, acest document arată că figurile din cartelul militar NATO își văd din ce în ce mai mult propria populație ca pe o amenințare, temându-se ca civilii să nu fie potențiale celule latente chineze sau ruse. Adică acea „coloana a cincea” ticăloasă care contestă stabilitatea „democrațiilor liberale occidentale”.

Dezvoltarea de către NATO a noi forme de război hibrid vine într-un moment în care campaniile militare ale statelor membre vizează populațiile interne la un nivel fără precedent.

Ottawa Citizen a raportat în septembrie despre Comandamentul de operații comune al armatei canadiene care a profitat de pandemia Covid-19 pentru a purta un război pe informații împotriva propriei populații interne. Au fost efectuate testări ale unor tehnici de propagandă asupra civililor canadieni.

Rapoartele interne sponsorizate de NATO sugerează că această dezvăluire este doar vârful aisbergului unui val de noi tehnici de război neconvenționale, pe care armatele occidentale le folosesc în întreaga lume.

Canada a găzduit „NATO Innovation Challenge” privind războiul cognitiv

De două ori pe an, NATO organizează un „eveniment pitch-style”, pe care îl numește drept „Provocare a inovației”. Aceste campanii (una găzduită în primăvară și cealaltă în toamnă, în diferite state membre) cheamă companiile private, organizațiile și cercetătorii să ajute la dezvoltarea de noi tactici și tehnologii pentru alianța militară.

Provocările de tip shark tank, reflectă influența predominantă a ideologiei neoliberale în cadrul NATO, pe măsură ce participanții mobilizează piața liberă, parteneriatele public-privat și promisiunea unor premii în numerar pentru a avansa agenda complexului militar-industrial.

Provocarea de inovare din toamna anului 2021 a NATO este găzduită de Canada și este intitulată „Amenințarea invizibilă: instrumente pentru combaterea războiului cognitiv”.

Citește mai mult pe thegrayzone.com

Lasă un răspuns