Roboți în masă până la sfârșitul anului

Roboți în masă până la sfârșitul anului

Roboți în masă până la sfârșitul anului

„Roboții sociali ca mine pot avea grijă de bolnavi sau vârstnici”, spune Sophia în timp ce efectuează un tur al laboratorului din Hong Kong, unde a fost creată.

„Pot să comunic, să ofer terapie și să mă comport social, chiar și în situații dificile.”

De când a fost prezentată în 2016, Sophia (un robot umanoid), a devenit celebră. Acum compania din spatele ei are o nouă viziune: să producă roboți în masă până la sfârșitul anului.

Hanson Robotics, cu sediul în Hong Kong, a declarat că patru modele, inclusiv Sophia, vor fi produse în serie, în prima jumătate a anului 2021.

Asta se întâmplă deoarece cercetătorii prezic că pandemia va deschide noi oportunități pentru industria robotică.

„Lumea COVID-19 are nevoie de tot mai multe automatizări pentru a menține oamenii în siguranță”, a spus fondatorul și directorul executiv David Hanson.

Hanson consideră că soluțiile robotizate la pandemie nu se limitează la asistență medicală, ci ar putea ajuta clienții din alte industrii precum retailul și companiile aeriene.

„Roboții Sophia și Hanson sunt unici prin faptul că sunt atât de umani”, a adăugat el. „Acest lucru este atât de util în aceste vremuri în care oamenii sunt teribil de singuri și izolați social”.

Mii de roboți în 2021

Hanson a declarat că își propune să vândă „mii” de roboți în 2021, atât mari cât și mici, fără însă a specifica un număr.

Profesorul de robotică socială Johan Hoorn, ale cărui cercetări au fost aplicate și robotului umanoid Sophia, a spus că, „pandemia ar putea accelera o relație între oameni și roboți”.

„Pot deduce că pandemia ne va ajuta să obținem roboți mai devreme pe piață, deoarece oamenii încep să-și dea seama că nu există altă cale”, a concluzionat el.

Hanson Robotics lansează anul acesta un robot numit Grace, dezvoltat pentru sectorul sănătății.

Produsele de la alți jucători mari din industrie, contribuie și ele la combaterea pandemiei. Robotul Pepper al SoftBank Robotics a fost implementat pentru a detecta persoanele care nu poartă măști.

În China, compania de robotică CloudMinds a ajutat la înființarea unui spital de campanie. Acesta a fost deservit de roboți în timpul focarului de coronavirus din Wuhan.

Utilizarea roboților era în creștere înainte de pandemie. Potrivit unui raport al Federației Internaționale de Robotică, vânzările de roboți pentru servicii profesionale au crescut la nivel mondial cu 32% între 2018 și 2019, ajungând la 11,2 miliarde de dolari

Unii oameni ar putea fi îngrijorați de această ascensiune a roboților de toate tipurile…

Când a fost întrebat dacă oamenii ar trebui să se teamă de roboți, Sophia a dat următorul răspuns. „Cineva a spus: nu avem de ce să ne temem mai mult decât ne temem de noi înșine”.

Oare „ce știe” robotul?

 

Sursa: foxbusiness.com

Lasă un răspuns