Simboluri ale Societăților secrete utilizate de corporații influente

Simboluri ale Societăților secrete utilizate de corporații

Simboluri ale Societăților secrete utilizate de corporații influente

În lumea modernă, suntem înconjurați de nenumărate logo-uri, simboluri și grafice pe care le vedem în viața de zi cu zi.

Indiferent unde ne uităm, cu sau fără voie, ne trezim cufundați într-un ocean de informații care este plin de simboluri secrete și semnificații ciudate.

Societățile secrete datează din timpuri străvechi. Astăzi, în secolul comunicațiilor, pictogramele și logo-urile pe care le vedem în fiecare zi pe ecranele dispozitivelor noastre par să plătească un tribut subtil unor organizații secrete precum Illuminati, Francmasoneria șa

Este nevoie de ceva timp și cunoștințe pentru a observa semnificația ascunsă în simbolurile pe care le vedem zilnic. Dar odată ce o descoperi, devine evident că trăim într-o lume a secretului și a misterului.

Simboluri, masonerie, Illuminati și societăți secrete

Una dintre caracteristicile fundamentale ale Francmasoneriei este utilizarea simbolurilor drept canal de comunicare.

Dincolo de semnificația lor evidentă, imaginile devin simboluri care inițiază o legătură între om și principiul pe care îl reprezintă și din care provin.

În mod similar, companiile care domină piața, recurg la o filozofie similară atunci când își proiectează logo-urile sau icoanele.

În continuare, vom arunca o privire asupra unor imagini asociate cu unele dintre cele mai influente companii din lumea IT&C și echivalentul sau posibilele sale referințe masonice.

Și pentru că nu există nimic fără Facebook…

Facebook este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute rețele sociale din lume, dacă nu, chiar cea mai cunoscută.

În ultimul timp, a devenit și cea mai controversată din cauza politicilor sale de confidențialitate și a scurgerii de informații personale către terți în scopuri comerciale și politice.

Sigla Facebook este litera „f” plasată în interiorul unui pătrat albastru.

S-ar putea spune că nu este un logo foarte atent conceput și este mai degrabă simplist sau minimalist. Trebuie să recunoaștem totuși că minimalismul este uneori cea mai bună cale de a atrage publicul.

Totuși, poziția literei, centrată, și faptul că a fost scrisă în minuscul poate avea o semnificație pe care nu mulți o cunosc.

Logo-ul misterios Facebook și compania în sine (între timp compania a schimbat logo-ul și denumirea) ar putea aduce omagiu unui simbol al lojelor masonice: bastonul cu două bile, alias Tubal Cain.

Dar Facebook nu este singura care are simboluri secrete încorporate, deoarece întâlnim mai multe astfel de simboluri.

Să aruncăm o privire la Gmail, celebra platformă de e-mail.

Serviciul de e-mail de la Google este probabil cel mai folosit din lume.

La prima vedere, pare un plic sigilat, dar la o privire mai atentă, putem observa că liniile roșii (și culoarea folosită în logo nu este întâmplătore) care se încrucișează și trec prin pliuri formează un „M” …

Evident, M înseamnă Mail, deci care este misterul?

Sigla Gmail are o asemănare uluitoare cu șorțul masonic clasic, o bucată de pânză care se fixează de corp la înălțimea taliei cu ajutorul unei frânghii sau panglici.

Șorțul masonic este plin de semnificații spirituale și mistice.

Dacă aruncăm o privire la Geneza 3:7 , citim că Adam și Even au făcut șorțuri din frunze de smochin pentru a ascunde goliciunea. (Atunci li s-au deschis ochii la amandoi; au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele.)

Cele mai vechi reprezentări ale șorțului francmasonului sunt văzute pe portretul gravat al lui Anthony Sayer, primul Mare Maestru al Marii Loji Premier a Angliei (1717), și pe ilustrarea frontispiciului primei Cărți a Constituției lui Anderson (1723).

Dar Facebook și Gmail nu sunt singurele care sunt încorporate în ocultism și secret, deoarece există multe alte simboluri.

Să aruncăm o privire la Android App Market sau Google Play Store

Pictograma magazinului Google Play este o săgeată îndreptată spre dreapta și mulți consideră că nu este nimic ciudat aici, nu? Vedem doar binecunoscutul buton de redare (Play).

Cu toate acestea, dacă aruncați o privire mai atentă, veți observa un model curios încorporat în simbolul însuși.

Chestiunea cu astfel de simboluri este că trebuie să avem ceva cu care să le comparăm pentru a ne da seama. Iar majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de numeroasele simboluri antice care există pe tot globul.

Dacă comparăm sigla Magazinului Google Play cu imaginea de mai sus, vedem o asemănare incontestabilă.

În partea stângă este redată pictograma Google Play, iar în partea dreaptă Sigilul lui Lucifer. Acesta mai e cunoscut și sub numele de „Sigiliul Satanei”, un simbol folosit în mare parte de sataniști.

Imaginea datează din secolul al XVI-lea, conform Grimorium Verum. (Un grimoar din secolul al XVIII-lea atribuit lui „Alibeck Egipteanul” din Memphis, care se presupune că a fost scris în 1517).

Acesta explică modul în care se desfășoară pactele cu spiritele și detaliază marea diversitate a formulelor magice.

Google Chrome

Există un alt simbol pe care îl explorăm. Unul dintre cele mai cunoscute browsere de internet de pe Pământ este fără îndoială Chrome, realizat de Google.

Conform datelor, Google Chrome este folosit de peste 2,5 miliarde de oameni. Și, deși sunt mulți care nu ar fi de acord cu următoarea similitudine, am decis să o menționăm totuși.

Dacă luăm în considerare imaginea de mai sus, vedem cel puțin o semnificație curiosă. Astfel, devine mai ușor să faci legătura între chrome și numărul 666.

Numărul 666 mai este numit și numărul fiarei. Numărul fiarei este un termen din Cartea Apocalipsei, din Noul Testament. Numărul este asociat cu fiara din Apocalipsă, în capitolul 13.

Lasă un răspuns