Umanitatea se află la marginea abisului (1)

Umanitatea se află la marginea abisului (1)

Umanitatea se află la marginea abisului (1)

Scriitoarea engleză Mary Shelley și-a terminat faimosul roman SF – FRANKENSTEIN – în 1817, cu peste 200 de ani în urmă. Ea „povestește despre Victor Frankenstein, un tânăr om de știință care creează într-un experiment științific o creatură grotescă, dotată cu sentimente”. Cartea ei profetică a fost publicată pentru prima dată în 1818.

Două secole mai târziu, în 2018, puțină lume realizează că civilizația actuală se află în pragul abisului științifico-tehnologic, atât la propriu cât și la figurat.

Cum așa?

Cercetarea științifică în domeniul Inteligenței Artificiale (IA) cât și a tehnologiei aplicate în domeniul roboticii colaborează într-un mod care indică faptul ca se lucrează intens la un proiect cel puțin interesant.

Scopul principal al acestei colaborări fără precedent este de a găsi proverbiala „fântână a tinereții și a vieții fără de moarte”. Elitele de la putere care conduc de facto planeta Pământ, caută cu adevărat viața veșnică. Ele cred sincer că nemurirea omului poate fi atinsă. În acest fel, ei intenționează să se transforme în dumnezei;

Singularitatea tehnologică

Actuala paradigmă științifico-tehnologică – IA / robotică – poate fi cel mai bine descrisă ca o navă spațială din „Star Wars”, care accelerează spre „singularitatea tehnologică”. Dar ce este „singularitatea tehnologică”?

„Singularitatea tehnologică (sau pur și simplu, singularitatea) este o teorie potrivit căreia invenția superinteligenței artificiale va declanșa brusc o creștere tehnologică atât de spectaculoasă, care va duce la schimbări nemaivăzute în ceea ce privește civilizația umană. Conform acestei ipoteze, un agent inteligent (de ex. un computer dotat cu inteligența artificială) va intra într-o „reacție de răscolire” a ciclurilor de auto-îmbunătățire, ducând în cele din urmă la o explozie de inteligență. Va rezulta astfel o superinteligență puternică care, din punct de vedere calitativ, ar depăși cu mult toată inteligența umană.

Pentru cei neinițiați, este esențial să explicăm următoarele puncte cheie

Cercetările științifice și tehnologice actuale privind perfecționarea IA (în special superinteligența autonomă) au loc aproape complet în secret, cu excepția câtorva informații generale care au fost bine ambalate pentru consumul public. Departe de ochii lumii, acești oameni de știință și teoreticieni care lucrează la proiect, știu că în prezent sunt implicați într-o cursă fără întoarcere.

.

1. Elitele puterii mondiale, prin intermediul „revoluției științifico-tehnologice”, urmăresc agresiv un obiectiv specific: atingerea nemuririi umane. Inteligența artificială, robotica, ingineria genetica, biotehnologia, criogenia, au cunoscut progrese considerabile în ultimele decenii, în vederea realizării acestui obiectiv. Misiunea lor esențială este să fie creată o entitate biologica (android) care poate trăi (teoretic) veșnic. Însă intenția reală este aceea de a „dota” această ființă artificială superinteligentă și nemuritoare cu conștiință umană.

În acest fel, elitele puterii cred că pot atinge nemurirea omenească, chiar daca vor s-o obțină într-un mod diferit de nemurirea divină. Căutarea lor secretă pentru a atinge viața veșnică – în corpul uman – prin știință și tehnologie, în loc de spiritualitate, este ceea ce a stimulat formarea Illuminati-lor. Acești autoproclamați „cei iluminați” au ales în mod deliberat calea strâmbă, aflată în contradicție cu Creatorul.

În acest sens, o mare parte din fondurile alocate diferitelor proiecte de cercetare științifică de la universități recunoscute, laboratoare guvernamentale, departamente corporative de cercetare și dezvoltare, fundații private și alte instituții participante sunt de fapt direcționate către fabricarea unui organism transuman care „nu va muri niciodată”.

.

Cea mai evidentă problemă legată de acest proiect, este că actuala civilizație nu va mai fi niciodată la fel în cazul atingerii fie și parțiale a acestui obiectiv.

Cu toate acestea, perspectiva creării unei rase superinteligente de androizi este considerată o mare reușită pentru acei oameni care se ocupă de realizarea acestei agende nesăbuite. Se pare că ei nu au luat în considerare probabilitatea ca aceste entități super-bionice (Frankenstein) să ajungă să conducă planeta, înainte de a prelua sistemul solar. Apoi, probabil, următorul pas va fi galaxia Calea Lactee cu intenția de a cuceri întregul Univers.

2. Mulți critici ai dezvoltării IA neîngrădite susțin că majoritatea omenirii ar „cădea în sclavie” și, în multe cazuri, oamenii ar deveni „animalele de companie” ale noii rase super-bionice.

.

Așa cum adevăratul Creator a creat ființa umană după propriul său chip și asemănare, tot așa și elitele puterii pământești intenționează să-și fabrice în chip asemănător „Frankenstein-ul”. Tocmai de aceea rasa super-inteligentă a cyborgilor va dori în cele din urmă să preia lumea și poate întregul Univers.

Clasa științifico-tehnologică urmează doar ordinele acelor elite bogate care și-au câștigat puterea și bogățiile prin milenii de războaie de cucerire și acumulare de bogății.

Prin urmare, este destul de previzibil ca „descendenții” creați să atingă nemurirea, să fie dotați cu o mentalitate asemănătoare de război, cucerire și acumulare de bogății. Pentru că „așchia nu sare departe de copac”.

Această mentalitate periculoasă, marcată de aroganță supremă și ignoranță, a pătruns în fiecare colț al științei și al tehnologiei contemporane. Fiecare ramură a domeniilor științifice și tehnologice care urmăresc atingerea nemuririi omului a trecut dincolo de granița normalului.

.

În acest fel, comunitatea științifică mondială a depășit în mod periculos normele de etică medicală și morală. Mulți dintre oamenii de știință implicați în proiecte, continuă aceste căi periculoase numai pentru că sunt convinși că acolo sunt „adevăratele provocări”.

Foarte puțini dintre ei încearcă să-și pună întrebarea: Este sigur sau drept să se întreprindă o astfel de acțiune care implică riscuri multiple cu consecințe neprevăzute și / sau neintenționate?

Adevărata problemă este că cei care sunt angrenați în himera lor numită „atingerea nemuririi umane” sunt atât de orbiți de hybris-ul lor încât nu vor vedea prăpastia decât atunci când vor cădea în ea.

Actuala alianță a elitelor științifice și tehnologice, politice și militare, oculte și religioase a pus întreaga omenire în pericol. Prin urmare, dacă nu va fi lansat în curând un apel de avertizare către națiunile lumii și oamenii de pretutindeni pentru a-i conștientiza de ceea ce se întâmplă cu adevărat, ne vom afla într-un mare pericol.

Lasă un răspuns