Tehnici pentru controlul minții folosite pentru a schimba modul de gândire

Tehnici pentru controlul minții folosite pentru

Tehnici pentru controlul minții folosite pentru a schimba modul de gândire

Noul documentar „Brainwashed America” oferă răspunsul la una dintre cele mai incitante și actuale teme: de ce atât de mulți americani au purtat mască, de ce au fost de acord cu lockdown-ul și restricțiile de călătorie, de ce au acceptat închiderea forțată a bisericilor și a afacerilor lor?

Acest nivel de supunere ar fi fost imposibil cu o generație sau două în urmă. Pe ce s-a bazat guvernul, care nu s-a sfiit să închidă o întreagă economie deși pandemiile anterioare (inclusiv gripa spaniolă din 1918-1920), au avut o rată a mortalității mai mare decât cea actuală.

Producătorul filmului, Brannon Howse, susține că cetățenii americani nu au devenit conformiști din pură întâmplare. Și nici nu s-a întâmplat peste noapte.

Americanii au avut mintea condiționată de un sistem de învățământ corupt, de oligarhi tehnologici miliardari, de o birocrație aservită și de o armată de profesioniști în mass-media, care s-au bazat pe dezinformare și manipulare.

Fără să conștientizeze, americanii au fost supuși unui sistem bestial de socialism tehnocrat care distribuie recompense și pedepse pe baza conformismului (supușilor săi umani), în urma propagandei mincinoase.

Dacă propagandiștii își vor face treaba suficient de bine, revoluția socialistă tehnocrată globală în curs de desfășurare va putea prelua cel mai mare bastion al libertății din lume fără să tragă nici un foc de armă.

Yuri Bezmenov

Una dintre cele mai interesante voci din documentar este cea a lui Yuri Bezmenov , un fost „jurnalist” sovietic care era de fapt un propagandist instruit, ciudat de asemănător cu așa-zișii jurnaliști de astăzi, care lucrează la marile trusturi mass-media corporative. Bezmenov a dezertat în 1970 și a obținut azil în Canada. În 1984, el a dezvăluit strategia pe care comunismul internațional a desfășurat-o pentru a submina și distruge America.

Bezmenov a lucrat ca „jurnalist”, dar a fost de fapt un “acoperit” al KGB-ului, la fel ca mulți jurnaliști americani care au fost recrutați și plătiți de CIA, începând cu anii 50, pentru a planta știri false în mass-media din SUA menite să influențează opinia publică cu privire la o varietate de probleme.

Acest lucru a fost confirmat în audierile din Senat ținute de senatorul Frank Church la începutul anilor 70. În timpul acestor audieri, planul CIA de a se infiltra în mass-media prin Operațiunea Mockingbird a fost dezvăluit.

Autorul documentarului a studiat “arta propagandei” vreme de 30 de ani și a adunat o mulțime de informații. El începe prin definirea termenului de spălare a creierului [veți fi surprins de unde vine] și apoi intră în diferitele tehnici utilizate și actorii importanți din acest domeniu

Howse nu este primul și nici ultimul care expune istoria modului în care americanii și-au pierdut capacitatea de a gândi singuri. Dar o face mult mai amănunțit decât ceilalți.

Neo-marxiştii

El explică cum neo-marxiştii, în “lungul lor marş prin instituţiile culturale ale Americii” – dominând mass-media, divertismentul, sistemele educaţionale şi bisericile – au spălat creierul consumatorilor de ştiri, cărţi, reviste, filme, muzică pop şi chiar predici pastorale hrănindu-le minciunile lor și pedepsind pe cei care spun adevărul.

„Mai întâi te marginalizează, apoi te caracterizează și apoi după ce te-au marginalizat și te-au caracterizat, te terorizează”, a spus Howse.

Potrivit documentarului, prizonierii americani reîntorşi din lagărele nord-coreene, s-au întâlnit pentru prima dată cu spălatori de creier, calificați. Experiența lor a fost diferită față de orice tratament pe care soldații americani l-au întâlnit în orice război anterior.

După cum explică Howse în documentar, soldații au fost hrăniți și tratați bine, și, rareori au avut gardieni înarmați care să prevină evadarea lor.
Dar au fost supuși la o îndoctrinare repetată, minciună după minciună despre America, politica ei externă, istoria și motivele acțiunii ei pe scena mondială.

După un timp, mulți dintre soldați au început să creadă ceea ce li se spunea despre propria lor țară. Această îndoctrinare și-a atins scopul în privința coeziunii populației penitenciare, iar cei care au crezut narațiunea falsă au început să se întoarcă împotriva celor care nu o făceau, raportându-i autorităților penitenciare pentru orice încălcare a regulilor închisorii.

Tehnici de propagandă

„Ceea ce s-a descoperit în propriile noastre studii guvernamentale despre acești soldați, a fost că cei care nu au cedat spălării creierului au fost cei cu o credință puternică în Dumnezeu, aveau un temei, știau pe ce se bazau și nu puteau fi învinși ” a spus Howse.

Aceleași tehnici sunt folosite și astăzi de experții de propagandă în instituțiile media. Ei izolează ținta [conservatorii creștini și constituționaliștii] apoi îi induc aceeași narațiune, aceeași poveste pe care o repetă iar și iar. Orice mijloc de presă care se rupe din acest trend și pune la îndoială narațiunea este etichetat ca oferind „informații greșite” și „teorii ale conspirației”.

• Am văzut asta odată cu criza COVID, în care anumiți medici și oameni de știință erau prezentați ca atotștiutori, în timp ce alții cu alte puncte de vedere erau denigrați și batjocoriți.

• Am văzut narațiunea încălzirii globale, care apoi s-a transformat în narațiunea „schimbărilor climatice”. Comunitatea științifică este împărțită cu privire la validitatea schimbărilor climatice provocate de om, dar nu se scrie despre asta în mass-media.

• Am văzut asta în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, care cu siguranță a fost o revoltă, dar cu siguranță nu a fost o „răzbunare armată”, așa cum a numit-o aproape întreaga mass-media.

Ținta mașinii americane de spălat creierul: tot mai mulți copii

Această caracterizare este o viziune și mai distorsionată a realității atunci când este plasată în contextul incendierii și jefuirii a zeci de orașe din vara trecută sub steagul Black Lives Matter, o mișcare pe care aceeași mass-media o consideră la unison ca fiind „proteste în mare parte pașnice”.

Mass-media alege doar anumiți „experți” care le întărește mesajul și ignoră alte narațiuni concurente prezentate de experți cu acreditări la fel de bune și cu rezultate mult mai bune în ceea ce privește onestitatea.

În cele din urmă, ei creează o societate în care, treptat, oamenii nu numai că cred minciunile, dar se înfurie pe oricine încearcă să spună adevărul.

Acest lucru duce la situația în care majoritatea oamenilor nu numai că își pierde capacitatea de a gândi critic, făcându-i incapabili să-și protejeze libertățile constituționale și să reziste tiraniei, ci de fapt își salută propria aservire.

Ținta mașinii americane de spălat creierul: tot mai mulți copii.

Kathleen Marquardt întreabă în articolul ei pentru Centrul de Politică Americană – „…cum naiba a cedat America atât de repede și complet în fața acestui rău?

Iată răspunsul pe scurt: Copiii noștri au fost/sunt vaccinați împotriva libertății din ziua în care încep grădinița.”

Sursa

Lasă un răspuns