Vaccinul anti-COVID și afacerile de miliarde de dolari din companiile farmaceutice

Vaccinul anti-COVID și afacerile de miliarde

Vaccinul anti-COVID și afacerile de miliarde de dolari din companiile farmaceutice

Este etic pentru companii să obțină profituri de miliarde de dolari din cea mai gravă criză de sănătate publică pe care a trăit-o până acum această generație?

Cred că aceasta este întrebarea pe care ar trebui să și-o pună cât mai mulți oameni. Guvernele din întreaga lume cheltuiesc sume mari de bani pentru a combate această pandemie și, dacă o mare parte din acești bani ajung în buzunarele oamenilor care sunt deja extrem de bogați, atunci asta este o problemă a noastră, a tuturor.

Recent, am aflat că Pfizer a obținut 3,5 miliarde de dolari din vânzarea de vaccinuri împotriva COVID-19 în primul trimestru al acestui …

Deci Pfizer, a raportat ca vaccinul a adus venituri de 3,5 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an, reprezentând aproape un sfert din veniturile sale. De aici reiese că vaccinul a fost, de departe, cea mai mare sursă de venit a lui Pfizer.

Veniturile Pfizer reprezintă o sumă imensă de bani, iar acest lucru este doar vârful aisbergului.

Pfizer – afacere pe termen lung

Pentru anul acesta, Pfizer estimează că va obține venituri de 26 miliarde de dolari din vânzarea vaccinurilor anti-COVID și speră să transforme această situație într-o „afacere pe termen lung” …

Cu alte cuvinte, Pfizer Inc. a stabilit un plan pentru a-și transforma vaccinul într-o afacere pe termen lung, încheind acorduri de aprovizionare care vor genera vânzări de 26 miliarde dolari (anul acesta). Compania a luat în calcul și vaccinurile pentru copii, dar și pentru alte „forme ale Virusului”, care pot apărea ulterior.

Dar nouă ni s-a spus mereu că vaccinarea va pune capăt pandemiei. Acum ne spun că vânzarea vaccinurilor va fi o „afacere pe termen lung”? Ce se întâmplă?

Potrivit Directorului General al Pfizer, Albert Bourla, compania sa „pariază” că virusul COVID nu va dispărea, ci va face parte din viața noastră, iar acest lucru va însemna ca „oamenii să se vaccineze regulat în anii următori” …

Ca atare, compania va adăuga 500 de milioane de dolari la cheltuielile sale de cercetare și dezvoltare din acest an pentru a investi în tratamente Covid-19 și alte vaccinuri folosind tehnologia de ultimă oră ARN mesager.

De ce nu sunt difuzate aceste știri în toată lumea?

Foarte mulți oameni cred că, odată ce au făcut vaccinul și rapelul, sunt imuni pentru tot restul vieții. Asta a fost o presupunere greșită, iar acum directorul științific al lui Pfizer ne spune că oamenii vor avea nevoie de „o singură vaccinare de rapel în fiecare an, pe măsură ce imunitatea scade” …

(Directorul științific Mikael Dolsten a spus că cei care au fost complet imunizați vor avea nevoie probabil de o singură lovitură de rapel în fiecare an, pe măsură ce imunitatea scade).

La fel ca vaccinul antigripal, și vaccinul anti-COVID trebuie să fie făcut anual, iar companiile farmaceutice vor prospera și mai mult …

Între timp, pandemia COVID continuă să explodeze în țări precum India și Brazilia.

De fapt, ni se spune că numărul de cazuri confirmate la nivel global în ultimele două săptămâni este mai mare decât numărul total de cazuri confirmate pe parcursul primelor șase luni ale pandemiei

În timp ce oamenii încearcă să facă primii pași spre o viața normală, India și alte câteva țări se confruntă cu o explozie de noi infecții cu coronavirus care ar putea întârzia recuperarea lumii după criza mortală, au avertizat luni autoritățile sanitare.

India și Brazilia

„Numărul de cazuri COVID-19 raportate în întreaga lume în ultimele două săptămâni a fost mai mare decât totalul infecțiilor confirmate în primele șase luni ale pandemiei. India și Brazilia, care traversează cele mai grave zile de când a început pandemia, reprezintă mai mult de jumătate din cazurile de săptămâna trecută”, a declarat Organizația Mondială a Sănătății.

Lucrurile sunt deosebit de rele în India, iar acum acest nou val s-a răspândit în țările vecine …
Așa cum s-a temut OMS, al doilea val brutal al virusului din India a depășit granițele, afectând întreaga regiune.

Potrivit Bloomberg, contaminarea din regiune se datorează în principal tulpinilor mutante mai contagioase, cum ar fi varianta B1617 identificată pentru prima dată în India. Această variantă mutantă a fost depistată acum în întreaga regiune. OMS a lansat o listă cu 10 tulpini mutante pe care le urmărește cu atenție.

O mulțime de oameni presupun că numărul celor infectați va începe să scadă în acele țări odată ce vor fi vaccinate suficient de multe persoane … Și mulți dintre aceiași oameni presupun că pandemia se va sfârși în cele din urmă dacă vor fi injectați suficient de multe persoane din întreaga lume.

Dar, după cum am menționat mai sus, directorul Pfizer admite public că compania sa pariază că pandemia COVID va fi alături de noi pentru mulți ani. Asta înseamnă că el nu crede că vaccinurile vor pune capăt pandemiei.

COVID nu dispare

Bloomberg raportează că directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, pariază că vânzarea vaccinurilor COVID va deveni o afacere pe termen lung și, dacă va câștiga pariul, asta va însemna sume colosale de bani pentru compania sa și pentru investitorii Pfizer.

El nu crede că va dispărea COVID și acest lucru este extrem de revelator.

Companiile farmaceutice câștigă cei mai mulți bani atunci când oamenii trebuie să le folosească produsele periodic.

Uitați-vă la cancer. În fiecare an, mai mult de 100 de miliarde de dolari sunt cheltuiți pentru medicamente împotriva cancerului.

Credeți că companiile care câștigă acești bani își doresc cu adevărat să găsească un remediu pentru cancer?

Companiile farmaceutice există pentru a câștiga bani, nu pentru a vindeca. Nu ar trebui să uitați niciodată acest lucru.

Lumea noastră este foarte rea și devine din ce în ce tot mai rea.

Adesea ne place să subliniem răul care se întâmplă pe străzile noastre, dar de multe ori un rău mult mai mare se întâmplă în spatele ușilor închise din sălile consiliilor.

Doar pentru că câștigi mulți bani nu înseamnă că ești o persoană bună. De fapt, întotdeauna cei mai răi oameni sunt cei care se lăfăie în mormane uriașe de bani.

Autor: Michael Snyder

Traducere și adaptare: Dana Dobre

Lasă un răspuns